Radics Ferron Kft. beruházása a GINOP-2.1.8-17 kódszámú „A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén elnevezésű pályázaton

Kedvezményezett:
RADICS-FERRON Vas- és Fémmegmunkáló Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Cím: 9121 Győrszemere, Tóth tag
Adószám: 11464718-2-08
E-mail: info@radicsferron.hu


A győrszemerei telephellyel rendelkező vállalkozás többnyire az autóipar számára gyárt szállító- és rakodó kalodákat, motortartó fémszerkezeteket. Fő tevékenységünk mellett esetenként egyéb szerkezetlakatos munkákat is vállalunk.

Szolgáltatásaink közé tartozik többek között CO2, ív és láng hegesztés, alumínium hegesztés, lemezvágás, élhajlítás, fémforgácsolás. Rendelkezünk présgépekkel, élhajlítókkal, lemezollóval. A mai vevői, és szakmai elvárásoknak megfelelni csak a legkorszerűbb technikával, és színvonalas munkavégzéssel lehetséges, melynek eredményeként biztosított, hogy a cégünktől távozó vevőink elégedettek legyenek az általunk végzett munkával. Gép- és eszközparkunkat lehetőségeinkhez mérten folyamatosan korszerűsítjük.

Cégünk „Eszközbeszerzés a Radics Ferron Kft-nél” címmel 2018.09.26-án pályázatot nyújtott be a GINOP-2.1.8-17-2018 konstrukcióba. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Eszközbeszerzés a Radics-Ferron Kft-nél” című, GINOP-2.1.8-17.2018-02812 számú támogatási kérelmét Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Államtitkárság 27 696 020 Ft azaz Huszonhétmillió-hatszázkilencvenhatezer-húsz Forint összegű támogatásra érdemesnek ítélte.

A pályázat a megkötött támogatói okirat szerint megvalósításra került, és a kedvezményezett a kapacitásbővítésként megfogalmazott hegesztőrobotot beszerezte.

A megvalósítás helyszíne: 9121 Győrszemere Tóth Tag 1 (0395/43 hrsz)
Projekt összes elszámolható költségvetése: 55 392 040 Ft
Támogatás mértéke: 50 %
Támogatás: 27 696 020 Ft

Eredmény leírása:

A cégünk fő profilját képező logisztikai szállítókeretek bonyolult szerkezetek, megfelelő működésükhöz elengedhetetlen a pontos, precíz munka. A hagyományos, ”kézből történő” hegesztés nem minden esetben felel meg az elvárásoknak, a pontatlan munka a szerkezetek utólagos korrigálását eredményezi, amely kihat a végső minőségre, de nem utolsó sorban lényegesen meghosszabbítja a munkafolyamatokat. A korrekció több esetben az előre tervezett gyártási ütemezést, a szállítói határidőket és a vevőkkel szerződésben lefektetett feltételeket is befolyásolhatja.

A hegesztőrobot egyik nagy előnye, hogy az általa gyártott termékek mindig egyformák, a késztermék így könnyebben, gyorsabban összeállítható. A robot gyártási sebessége a kézi hegesztés idejének kb. 1/3-a, ebből egyértelműen következik a gyártási kapacitás növekedés.

  A pályázat keretében beszerzett eszközök listája:

  • Hegesztő robot cella FD-V8L típusú hegesztőrobot


Az eredmény nem számszerűsíthető, egyéb tulajdonsága:

A nem számszerűsíthető eredmények között szerepel: – a hibás termékek csökkenéséből adódó termelésnövekedés– környezeti terhelés csökkenése – a termékek ökológiai lábnyomának csökkenése – az új, korszerű technológiából eredő, egységnyi termékekre eső felhasznált energia csökkenése, valamint a termékekre eső megmunkálási idő mérséklődése.

Pályázat tényleges fizikai befejezésének dátuma:
2019.06.11.

Támogató: Nemzetgazdasági Minisztérium